Davideo
Pozitionati cursorul peste poza pentru marire
*Fotografiile prezentate pe acest site au caracter informativ si nu angajeaza obligatii din partea companiei Ionita Construct !

Mapegum WPS hidroizolatie elastica, 20 kg

Cod: MAP


Garantie: Garantie conform facturii


Producator: Mapei


Fisa tehnica: click aici


Produsul este stoc limitat.

Livrare in 2 ore la produsele aflate in stoc.


Acest produs poate fi livrat prin curier.


Pret/buc : 452.20 Lei    476.00 Lei (- 23.8 lei)


Economisesti -5%


Cantitate:


MAPEGUM WPS - Membrana lichida cu uscare rapida pentru hidroizolarea la interior a suprafetelor spatiilor umede (bai, cabine de dus) inainte de montajul placilor ceramice.

 

Domenii de utilizare:

Hidroizolarea pardoselilor sau peretilor la interior, care nu sunt in contact permanent cu apa si nu sunt supuse infiltratiilor de umiditate prin capilaritate.

Membrana flexibila, antifisura.

Se aplica inaintea montarii placilor ceramice sau a celor din piatra naturala.

 

Mapegum WPS poate fi utilizata pe urmatoarele:

Gips carton, tencuieli pe baza de ipsos xsau ciment, zidarie din BCA si placaje marine.

Suporturi pe baza de ciment, anhidride, lemn magnezita sau placaje ceramice si din piatra naturala, tratate in prealabil cu amorsa de aderenta Eco Prim  T.

 

Avantaje:

Produs certificat EC1 Plus de catre Institutul GEV (Gemeinschaft Emission-Kontrollierte Verlegewerkdtoffe e. V) ca si produs cu emisie foarte scazuta de compusi organici volatili (COV).

Gata preparat.

Aplicare rapida.

Imbracamintile de pardoseli pot fi montate dupa 12 ore.

Propietati excelente de alungire.

Nu necesita armare.

 

Exemple tipice de aploicare:

Hidroizolarea peretilor si pardoselilor la bai sau grupuri sanitare, inaintea montarii cu adeziv a placilor ceramice, piatra naturala sau mozaic.

Hidroizolarea peretilor sau pardoselilor din bucatarii si a blaturilor inaintea montarii cu adezivi a placilor ceramice sau din piatra naturala.

 

Caracteristici tehnice:

Mapegum WPS este o pasta monocomponenta de culoare gri, pe baza de rasini sintetice in dispersie apoasa.

Datorita consistentei si tixotropiei, Mapegum WPS se aplica usor atat pe suprafetele orizontale, cat si inclinate sau verticale.

Dupa evaporarea rapida a apei din materialul aplicat, Mapegum WPS se transforma intr-o membrana elastica, nelipicioasa, rezistenta la trafic pietonal lejer, pe care se pot monta cu adezivi adecvati placi ceramice sau placi din piatra naturala.

Datorita elasticitatii hidroizolatiei Mapegum WPS, acesta suporta miscarile de dilatatie sau contractie normale ale suportului datorate diferentelor de temperatura sau vibratilor.

Mapegum WPS este rezistent la apa, apa calcaroasa (pH >12), apa cu clor sau apa care contine diferiti detergenti de uz casnic.

Mapegum WPS, pe care au fost montate diferite tipuri de placi utilizand adezivii MAPEI pe baza de ciment (cum ar fi Granirapid, Keraflex Maxi S1, Adesilex P9) sau adezivi in dispersie apoasa (Ultramastic III), au fost certificate pentru utilizarea in apatii umede de urmatoarele Institutii.

Saurefliesner (Germania:

Sp Swedish National Testing & Research Institute (Suedia).

Norwegian Research and Building Institute (Norvgia).

 

MOD DE APLICARE

Prepararea suportului:

Suportul trebuie sa fie solid, curatat, uscat, fara urme de grasimi, vopsea sau orice substante care ar putea scadea aderenta.

La aplicarea pe suporturi ceramice existente, verificati atent daca suportul este solid si curatati mucegaiul, portiuni friabile de pe suprafetele de hidroizolant prin spalare si periere sau prin pulverizare de apa sau aburi.

Suporturile pe baza de ciment trebuie sa fie stabile si uscate, fara infiltratii de umiditate prin capilaritate.

Suporturile foarte absorbante sau pe baza de ipsos trebuie tratate inainte cu amorsa tip Primer G (diluat cu apa 1:1 sau 1:2 pentru a asigura penetrarea).

Asteptati cateva ore pana stratul de Primer G este complet uscat.

Suprafetele pe baza de ipsos sau cele anhidrice trebuie sa fie perfect uscate (umiditate reziduala maximum 0,5%), asperizate si apoi tratate cu amorse tip Primer G sau Primer S.

Pe suporturi neabsorbante, din placi ceramice sau din piatra naturala, se aplica mai intai o amorsa de tip Eco Prim T inainte de aplicarea Mapegum WPS.

Daca trebuie creata o panta si suportul trebuie corectat ininte de aplicarea Mapegum WPS, utilizati Adesilex P4 sau Planitop Fast 330.

 

Aplicarea produsului:

Pentru a garanta continuitatea in stratul izolator, va recomandam utilizarea unei benzi din cauciuc cum ar fi Mapeband, Mapeband PE 120 sau Mapeband Easy pentru realizarea de rosturi elastice intre pereti si pardoseala si intre pereti inainte de aplicarea Mapegum WPS.

Pentru scurgeri, utilizati piesele pre-formate din gama Drain.

Mapeband, Mapeband PE 120 sau Mapeband Easy trebuie lipite pe suport utilizand Mapegum WPS.

Mapegum WPS se poate aplica cu o mistrie lisa, un trafalet, o pensula sau prin pulverizare (cand este necesar, produsul se dilueaza cu max. 5% apa).

Produsul trebuie applicat uniform in straruri subtiri.

Asteptati pana la uscarea primului strat inainte de aplicarea in cruce a straturilor ulterioare (1-2 ore in functie de temperatura).

Grosimea finala a Mapegum WPS nu trebuie sa fie niciodata mai mica de 0,8 mm (echivalent unei grosimi a stratului uscat de 0,5 mm), pentru a forma o imbracaminte elastica, consistenta.

Asigurati-va ca nu exista goluri datorate imperfectiunilor din substrat.

Dupa 12-24 ore de la aplicarea stratului final de Mapegum WPS (in functie de temeperatura), suprafata este pregatita pentru montarea placilor ceramice sau din piatra naturala etc.

Utilizati adezivi din gama MAPEI pentru montarea [placilor ceramice sau din piatra naturala: clasa C2 pentru adezivi pe baza de ciment sau clasa D2TE pentru adezivi in dispersie conform EN 12004.

 

Montarea placilor ceramice:

Dupa aplicarea Mapegum WPS asteptati, 12-24 ore pentru suporturi absorbante, 4-5 zile pe suporturi neabsorbante.

Montarea placilor ceramice se face cu Keraquick S1, Granirapid, Adesilex P9, Kerafelx Maxi S1 sau Ultramatic III, latimea rosturilor depinde de dimensiunea placilor ce vor fi montate.

Chituirea rosturilor se poate face cu Ultracolor Plus, Keracolor FF si Keracolor CC aditivat cu Fugolastic sau cu Kerapoxy sau Kerapoxy CQ, disponibile intr-o mare varietate de culori.

Rosturile de dilatare trebuie teansatefolosind sigilanti speciali MAPEI.

 

Date tehnice:

Consistenta: pasta

Culoare: gri deschis

Corp solid: 73%

Temperatura minima de formare a peliculei: +5°C

Tempertaura de aplicare recomandata: intre +5°C pana la +35°C

Timp de asteptare intre primul strat si al doilea strat: aprox. 60 min. (pelicularizare)

Timp de asteptare inainte de placare cu placi ceramice: 12-24 ore

Timpul de uscare completa, la o grosime de 2 mm a stratului aplicat: 5 ore la +23°C sau 12 ore la +5°C

 

CONSUM

Consumul de Mapegum WPS este de aproximativ 1,5 kg/m² in doua straturi, egal cu 0,8 mm grosime in proaspat (echivalent cu 0,5 mm grosime uscat).

Randament aprox: 13,33 m²/ galeata de 20 kg, in doua straturi/ echivalent cu 0,5 mm grosime.

 

Termen de valabilitate: 24 luni de la data inscrisa pe ambalaj, la loc uscat, protejat de inghet, in ambalajul original.

 

AMBALARE

Mapegum WPS este disponibil in galeti de 5 kg, 10 Kg si 20 Kg

 

LIVRARE

Galeti de 20 kg, 1 palet = 33 galeti = 660 kg

 

Pentru mai multe informatii, consultati fisa tehnica a produsului.

ADAUGA RECENZIECampurile marcate * sunt oblicatorii.